10 mai 2012

Programul activităților de Ziua Victoriei la Chisinau

Foto: Noi.md

Cu ocazia aniversării a 67-a a victoriei asupra fascismului, în municipiul Chişinău au avut loc mai multe evenimente de consemnare a acestei zile. Astfel, manifestările au inceput la ora 10:00 la Complexul Memorial "Eternitate" din strada Pan Halippa, unde au fost prezenti mai mulţi demnitari de stat, veterani de război, reprezentanţi ai ambasadelor şi misiunilor internaţionale acreditate în Republica Moldova.

Ulterior, au avut loc depuneri de coroane şi jerbe de flori la focul veşnic, stela eroilor moldoveni, monumentul „Maica Îndurerată” şi plăcile comemorative aflate pe teritoriul complexului memorial. De asemenea, a fost ţinut un minut de reculegere în memoria ostaşilor căzuţi pe cîmpul de luptă, iar soldaţii Armatei Naţionale au efectuat trei salve de foc.

Începînd cu 11:50, în scuarul Teatrului de Operă şi Balet a fost organizată o expoziţie de maşini militare şi armament de infanterie din dotarea Armatei Naţionale. Orchestra Prezidenţială a evoluat cu un program de cîntece cu tematică militar-patriotică, iar bucătarii militari au pregătit cu această ocazie un terci ostăşesc pentru circa 400 de persoane.

La ora 15:00, mai multe orhestre militare, au interpretat muzică de fanfară în Parcul „Ştefan cel Mare”, monumentul „Feciorii Patriei” din sectorul Rîşcani, Parcul Dendrariu din sectorul Buiucani şi Parcul Valea Trandafirilor din sectorul Botanica.

Sursa: Noi.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu