7 mai 2012

Pe 16 mai, la Chişinău drapelele vor fi coborîte în bernă

Foto: Noi.md

Pe 16 mai, toate drapelele din municipiul Chişinău vor fi coborîte în bernă în semn de doliu. Autorităţile municipale consideră că această zi a fost una neagră în istoria Moldovei, care, în 1812, a fost cedată Imperiului Ţarist.

Declaraţia a fost făcută de Şeful Cabinetului primarului general, Lilian Carp, în cadrul şedinţei operative a Primăriei.

Potrivit lui, acţiunea are drept scop de a informa cetăţenii despre consecinţele nefaste, pe care le-a avut pactul ruso-turc asupra Basarabiei. “Pe 16 mai 1812, Imperiul Otoman, la încheierea războiului ruso-turc dintre 1806-1812, neavînd niciun drept, a cedat ţinutul Basarabia Imperiului Ţarist”, a spus Carp.

Primăria a decis să susţină, în aşa mod, Consiliul Unirii, care a solicitat autorităţilor comemoreze la nivel naţional această zi.

Totodată, Platforma Civică „Acţiunea 2012” va organiza, pe 13 mai, un marş pentru marcarea a 200 de ani de la raptul rusesc din 1812, care a dus la împărţirea principatului Moldovei.

Platforma Civică ACȚIUNEA 2012 este o coaliție de organizații non-guvernamentale și grupuri de inițiativă care susțin unirea Republicii Moldova cu România și militează pentru realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat.

Sursa: Noi.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu