17 ianuarie 2012

De ce s-a mai format UE dacă se confruntă cu atâtea probleme?

Foto: Mondonews.ro

În România au loc acţiuni de protest în masă împotriva măsurilor dure de economie bugetară. În ciocnirile cu jandarmii, pe străzile Bucureştiului au fost rănite 70 de persoane. Protestatarii cer demisia cabinetului de miniştri şi a preşedintelui Băsescu.

În Ungaria doar umbra pericolului de reducere a bugetului în schimbul ajutorului financiar UE a dus la arderea în public a steagului UE. Se poate spune că acest lucru a fost făcut de membri ai partidului Jobbik. La ultimele alegeri din Adunarea Naţională, naţionaliştii au câştigat 47 de locuri din 386. Şi împreună cu adepţii din Marea Britanie, Franţa, Belgia, Italia şi Suedia au intrat în alianţa naţionalistă creată în Parlamentul European.

Iată ce declarată liderul naţionaliştilor ungari, Gabor Vona: „Europa are nevoie doar de forţă de muncă ieftină, de pieţele noastre şi locuri în care să arunce gunoiul. Ungaria trebuie să iasă din această structură”.

Spaniolii, unde sunt deja 5 milioane de şomeri, au pretenţiile lor vizavi de Uniunea Europeană, Grecia aflată în pragul default-ului are pretenţiile sale. Tot mai adesea se discută despre ieşirea Slovaciei din UE. De menţionat că şi ea s-a aflat recent printre ţările cu rating scăzut.

Sursa: Vocea Rusiei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu