12 ianuarie 2012

Ahmadinejad - turneu in America Latina

Mahmoud Ahmadinejad, Hugo Chavez - Foto: Euronews.net

Preşedintele Iranului Mahmoud Ahmadinejad s-a întîlnit, miercuri, în Cuba, cu liderul acestei ţări Raul Castro. Cuba este al treilea stat din America Latină vizitat de preşedintele iranian în cadrul turneului efectuat prin regiune. Pînă acum, Ahmadinejad a vizitat Venezuela şi Nicaragua. Joi, liderul de la Teheran va rosti o alocoţiune la Universitatea din Havana după care va pleca în Ecuador.

În ultima perioadă, relaţiile politice şi economice dintre Iran şi cele patru state s-au extins considerabul. Astfel, Havana şi Teheran colaborează în domeniile sănătăţii, industriei, energeticii şi alte direcţii. De asemenea, în anul 2011, Iranul a extins pentru Cuba linia de creditare.

Vizita lui Ahmadinejad se desfăşoară pe fondalul asasinatului de răsunet la Teheran a unui savant care activa la centrul nuclear „Natanz”. Un motociclist a ataşat o bombă la automobilul în care se afla savantul. Prim-vicepreşedintele Iranului Mohammad-Reza Rahimi a acuzat de acest atentat terorist Israelul şi SUA.

Este deja al treilea asasinat al unui savant, produs în Iran în ultimii trei ani. Autorităţile iraniene au declarat că această crimă nu va stopa progresul ţării în domeniul nuclear.

Sursa: Noi.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu