30 aprilie 2012

Saakaşvili este dispus să demisioneze pentru Abhazia şi Osetia de Sud

Mihail Saakaşvili - Foto: Kurs.ru

Preşedintele Georgiei, Mihail Saakaşvili, a declarat că este gata să demisioneze şi să-şi „taie o parte din corp” în schimbul restituirii Abhaziei şi Osetiei de Sud.

Într-un asemenea mod original preşedintele georgian a reacţionat la declaraţia făcută, în ajun, de omologul său rus.

Într-un interviu acordat posturilor de televiziune ruseşti, Dmitri Medvedev la numit pe Saakaşvili o „nulitate” în politică. Potrivit lui Medvedev, mai devreme sau mai tîrziu, Saakaşvili va părăsi arena politică, iar Moscova este dispusă să restabilească integral relaţiile diplomatice cu Georgia după schimbarea liderului de la Tbilisi.

Medvedev a subliniat că Georgia şi poporul georgian sînt apropiate şi dragi Rusiei, „în pofida declaraţiilor unor politicieni de la Tbilisi”.

„Dacă ei sînt dispuşi să restituie Georgiei teritoriile ocupate şi să-şi evacueze de acolo trupele militare, eu sînt dispus chiar astăzi să merg şi să semnez acordul privind demisia guvernului. Ei spun că vor restabili relaţiile cu Georgia după plecarea mea. Nici o problemă, eu plec, dar să întoarcă teritoriile”
, a declarat Saakaşvili, joi, presei georgiene în timpul vizitei efectuate la noul autodrom deschis la Rustavi.

Însă liderul georgian este convins că declaraţiile Kremlinului privind dragostea faţă de poporul georgian şi disponibilitatea de a restabili relaţiile sînt o minciună.

Sursa: Noi.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu