28 aprilie 2012

În centrul Chişinăului au fost împărţite panglici ”Sfîntul Gheorghe”

Foto: Noi.md

Liga Tineretului Rus din Moldova a lansat acţiunea ”Panglica Sf. Gheorghe-2012”, dedicată celei de-a 67-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. În centrul Chişinăului, lîngă Arcul de Triumf, reporterul NOI.md a încercat să afle opiniile chişinăuienilor cu privire la această campanie.

"Vom împărţi panglici tuturor doritorilor. Acesta este un simbol al victoriei, al gloriei. Vrem ca acest eveniment să reunească poporul nostru şi să trezească amintiri şi sentimente frumoase", a menţionat activista din cadrul organizaţiei Tatiana Kuzneţova.

"Scopul acţiunii constă în păstrarea pentru generaţiile viitoare a memoriei despre acea mare tragedie de la care poporul sovietic a salvat ţara noastră. În zilele de astăzi, este foarte important să se cunoască adevărul despre cine şi cum a eliberat ţara noastră. Prin urmare, sîntem convinşi că simbolul panglicii Sf. Gheorghe va deveni, astăzi, simbol al unificării tuturor forţelor patriotice pentru viitorul ţării noastre, căci nu există viitor fără trecut", a explicat preşedintele Ligii Tineretului Rus din Moldova, Igor Tuleanţev.

"Acesta este cel mai minunat lucru, pentru ca noi să nu ştim ce înseamnă război", a spus Elisaveta Belskaia, o veterană de război.

"Este un semn al victoriei. Bunicii noştri au făcut totul ca să putem trăi acum pe acest pămînt. Mă bucur foarte mult că există o astfel de sărbătoare ca 9 Mai", a spus Dima Surota după primirea unei panglici.

În acest an, Liga Tineretului Rus planifică să împartă peste 150 de mii de panglici Sf. George. Potrivit organizatorilor, de asemenea, se va putea procura panglicile Sf. Gheorghe şi autocolante pentru maşini la sediul organizaţiei. În acest an, pentru ziua Marii Victorii membrii organizaţiei au programat peste 50 de evenimente.

Sursa: Noi.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu