17 decembrie 2011

Nivel înalt de cooperare militară între Rusia şi India

Foto: Admship.ru

Noul submarin rusesc Amur-1650 participă la concursul desfăşurat de India de cumpărare şi producţie autorizată a 6 submarine şi este unul dintre pretendenţii la victorie. La cererea Forţelor Navale ale Indiei, biroul de proiectare navală Rubin a desfăşurat modernizarea serioasă a submarinului Amur-1650.

Submarinul este dotat cu o instalaţie energetică de aer independentă, care prevede amplasarea pe ea a noilor rachete, inclusiv rachetele supersonice BrahMos de provenienţă ruso-indiană. Deci există şanse de a câştiga, cu toate că şi concurenţii, germanii şi suedezii, au ce propune. Însă succesul sau insuccesul la o licitaţie nu modifică tabloul cooperării militaro-tehnice ruso-indiene, care se dezvoltă cu destul succes. Putem da multe exemple. Rusia modernizează pentru India portavionul Vikramaditya, care va fi testat anul viitor, relevă Victor Litovkin [...]

În acest mod, nu există niciun fel de orientare a Indiei în direcţia elaboratorilor şi producătorilor de armamente şi tehnică militară din Europa şi SUA, aşa cum afirmă Occidentul. Mai ales ţinând cont de faptul că va fi realizat un asemenea super-proiect comun ruso-indian, ca avionul de generaţia a 5-cea.

Sursa: Vocea Rusiei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu