3 decembrie 2011

Medvedev - declaraţie specială cu privire la scutul antirachetă


Foto: EPA

La summit-ul din noiembrie 2010 de la Lisabona Rusia şi NATO au convenit să coopereze în cadrul scutului european, însă tratativele au intrat în impas din cauza refuzului SUA de a oferi garanţii juridice că sistemul amplasat nu are drept scop intimidarea forţelor ruseşti.

“Rusia se va retrage din Tratatul START dacă SUA vor continua să construiască scutul antirachetă în Europa” a declarat preşedintele rus, Dmitri Medvedev, în mesajul său televizat adresat cetăţenilor rusi, miercuri 23 noiembrie. Şeful statului a subliniat că Rusia este dispusă să poarte dialog cu SUA vizavi de apărarea antirachetă, însă doar în condiţiile creării unei baze juridice clare şi a unor obligaţii juridice.

"În legătură cu continuarea construirii scutului antirachetă american în Europa, rachetele balistice strategice care intră în dotarea trupelor ruseşti de rachete cu destinaţie strategică şi Forţelor Navale, vor fi înzestrate cu complexe de străpungere a scutului antirachetă şi noi blocuri de luptă de înaltă eficienţă" a declarat preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev. De asemenea, el a menţionat că "dacă alte măsuri nu vor fi suficiente, Federaţia va amplasa în vestul şi sudul ţării sisteme de luptă moderne, care să asigure distrugerea componentei europene a scutului antirachetă american."

Sursa: Vocea Rusiei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu