12 decembrie 2011

Cuba va produce cartuşe pentru Kalaşnikov

 Foto: Flickr.com

Rusia va instala în Cuba o linie tehnologică pentru producţia de muniţii. Ministerul Industriei şi Comerţului al Rusiei a declarat că este vorba de livrarea unei linii tehnologică pentru producţia de cartuşe pentru mitraliera Kalaşnikov.

Ea este destinată întreprinderii militare „Comandante Ernesto Che Guevara” care se află în apropiere de Havana. Reprezentanţii ministerului au declarat că Rusia speră să încheie contracte privind modernizarea întregului proces de producţie în Cuba.

Sursa: Vocea Rusiei
 
Rusia a decis să reia cooperarea în domeniul apărării cu Cuba, ţară care rămâne într-o stare de conflict cu Statele Unite, chiar dacă este situată foarte aproape de graniţele Statelor Unite [...] Rusia va relua cooperarea cu această ţară, pe fundalul tensiunilor în creştere în relaţiile americano-ruse [...] 

Relaţiile dintre Cuba şi Rusia a început să se îmbunătăţească doar câţiva ani în urmă. Ministrul de externe cubanez Felipe Perez Roque a vizitat Moscova în noiembrie 2008. Două săptămâni după acea vizită,  presedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, s-a dus la Havana. Raul Castro a efectuat o vizita la Moscova, la începutul anului 2009 [...]

Experţii sunt de părere ca reluarea cooperării în domeniul apărării dintre Rusia si Cuba ar putea exacerba relaţiile dintre SUA si Rusia.

Sursa: Pravda

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu