17 decembrie 2011

Marina Chineza este pregatita de razboi

 Foto: EPA

Vecinii Chinei sunt preocupaţi de rapoartele mass-media citandu-l pe liderul chinez Hu Jintao, care a ordonat comandamentului Marinei Armatei de Eliberare Populara de a se "pregăti pentru un război." Potrivit lui, în anii următori Marina ar trebui să "isi definitiveze modernizarea acestuia, adunandu-si toate forţele pentru un război, precum şi in vederea consolidarii securităţii naţionale." Acest lucru a fost spus la o întâlnire a conducerii de vîrf militară şi politică a ţării pe 6 decembrie.

Pentru China, renumit
ă pentru politica sa înţeleaptă şi prudentă, acest lucru este, la prima vedere, destul de ciudat. Cu toate acestea, după cum este arătat de către experţii străini, declaraţia liderului Chinei a fost retipărită de mai multe ziarele din China. Astfel, există posibilitatea ca jurnaliştii făcut o greşeală în traducere. Analiştii britanici spun declaraţia liderului chinez poate fi tradus din limba chineză, atât ca "luptă armată" cat si "conflict militar", insă esenta nu se schimba prea mult.

Este semnificativ faptul că în ultimii ani, ambiţiile militare ale Chinei surprind tot mai mult nu numai vecinii săi, cu cei mai multi dintre ei avand litigii teritoriale nerezolvate, dar şi Statele Unite ale Americii, deopotriv
ă.

Sursa: Pravda

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu