3 decembrie 2011

A fost dat în exploatare radarul din Kaliningrad


Foto: RIA Novosti

În regiunea Kaliningrad, în compunerea de luptă a sistemului de avertizare a unui atac cu rachete a intrat o nouă staţie de radiolocaţie de tip „Voronej”. Ordinul referitor la darea în exploatare a staţiei a fost dat de preşedintele Dmitri Medvedev, care a sosit la unitatea de trupe, unde este amplasată staţia de radiolocaţie. Cu o săptămână în urmă, şeful statului a prezentat măsurile cu caracter militaro-tehnic şi diplomatic, pe care le va adopta Rusia drept răspuns la amplasarea de către SUA a scutului antirachetă în Europa. Printre aceste măsuri se numără: intrarea în compunerea de luptă a staţiei de radiolocaţie din regiunea Kaliningrad şi amplasarea în caz de necesitate în această regiune a rachetelor „Iskander”. Staţia de radiolocaţie din Kaliningrad are o rază de acţiune de 6000 de kilometri.

"Amplasarea de către SUA a scutului antirachetă în Europa aduce prejudicii parităţii strategice, care s-a format în lume, inclusiv Tratatului START” a declarat preşedintele Rusiei Dmitri Medvedev la întâlnirea preelectorală cu adepţii săi de la Moscova. El a reamintit că preşedintele Barack Obama a informat Moscova că nu intenţionează să semneze documente obligatorii din punct de vedere juridic, referitoare la faptul că scutul antirachetă în Europa nu este îndreptat împotriva Rusiei.

Extinderea NATO spre est nelinişteşte cea mai mare parte a populaţiei Rusiei. Acest lucru este demonstrat de datele obţinute în urma sondajului de opinie desfăşurat în rândul ruşilor. A reieşit că 59% din respondenţi consideră că extinderea NATO este o ameninţare la adresa securităţii ţării.

Sursa: Vocea Rusiei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu