12 februarie 2012

Europa anti-ACTA: Mii de persoane au ieşit la proteste

Foto: Yahoo.com

Negociat între Uniunea Europeană, SUA, Japonia, Canada, Noua Zeelandă, Australia, Singapore, Coreea de Sud, Maroc, Mexic şi Elveţia, ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) vizează lupta împotriva contrafacerii în sens foarte larg, de la medicamente şi alte mărfuri până la desărcări ilegale de pe internet. Potrivit criticilor, textul este prea vag, dând posibilitatea unor abuzuri din partea proprietarilor de drepturi de autor şi poate constitui o încălcare a libertăţilor fundamentale.

Sursa: Yahoo.com

Marşuri semnificative ca număr de participanţi au avut loc în Germania, Polonia şi Olanda, în timp ce la Londra numai în jur de 200 de protestatari s-au adunat în centru în faţa biroului organizaţiei Open Rights Group, care se opune tratatului, transmite BBC. Directorul organizaţiei susţine că negocierile pentru ACTA au fost purtate "în secret" de către "birocraţii" europeni [...]

Susţinătorii proiectului insistă că documentul nu modifică legile existente, ci furnizează protecţie creatorilor de conţinut în faţa pirateriei online, fenomen ce ia amploare.

Sursa: Yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu