19 noiembrie 2012

Asistăm la destrămarea SUA ?

Casa Alba, Washington - Foto: Flickr.com/Metal Chris/cc-by-nc

La o săptămână după alegerile prezidenţiale, şapte state americane au depus o cerere de retragere din componenţa SUA. Statele care fac parte din aşa numita „zonă roşie”, adică cele care votează în favoarea candidaţilor Partidului Republican, au prezentat peste 25 de mii de semnături, necesare pentru examinarea documentului. Este vorba de statele Texas, Louisiana, Carolina de Nord, Alabama, Georgia, Tennessee şi Florida.

Cererea a fost plasată pe site-ul Casei Albe şi este o expresie a opiniei publice, la care autorităţile trebuie să dea un răspuns oficial. Demersul a fost o reacţie la confruntările politice din SUA şi dezbinarea privind calea de dezvoltare a ţării.

Sursa: Vocea Rusiei

Cele mai multe dintre petiții vin din state care l-au susținut pe candidatul republican Mitt Romney la alegerilor din 6 noiembrie, câștigate de Obama. 

Primii care au semnat o astfel de petiție și au postat-o pe siteul oficial al administrației prezidențiale au fost locuitori din Louisiana. Cel mai puternic curent secesionist a fost remarcat în Texas, unde numărul semnatarilor a depășit 25.000.

Sursa: Yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu