20 septembrie 2017

Cum arată Cernobilul la peste 30 de ani de la dezastru. Miracolul din zona toxica


După dezastrul nuclear de la Cernobîl din 1986, 116.000 de oameni din zona de excluziune au fost forțați să-și părăsească definitiv casele. De peste 30 de ani, zona zace complet abandonată și puțini sunt cei care au curajul să se aventureze aici. Din cauza toxicității extreme, niciun om nu poate locui în zonă și probabil că nici n-o va face prea curând. Surprinzător, însă, există ființe care prosperă în zonele părăsite.

Datorită absenței omului, populațiile de animale s-au înmulțit considerabil și sunt chiar mai numeroase decât erau acum 30 de ani. Astăzi, zona toxică este tărâmul elanilor, căprioarelor, lupilor, bizonilor și al multor alte specii. Imaginile de mai jos surprind bogata faună care s-a dezvoltat în zona pustiită de dezastrul care a curmat mii de vieți.

Cernobîlul este încă periculos pentru oameni, din cauza nivelului mare de radiații. Studiile care arătau că fauna va avea de suferit de pe urma dezastrului au fost infirmate. Cercetătorii cred însă că animalele sălbatice s-au întors în regiune datorită absenței omului. Astfel, majoritatea animalelor profită de liniștea din regiune:



Populația de lupi este de șapte ori mai mare decât în rezervațiile naturale din apropiere.



Numeroase exemplare de bizon trăiesc lângă Cernobîl.


Mai multe exemplare de urs brun – animal care n-a mai fost văzut aici de secole – au fost identificate în zonă. Cele mai multe sunt, totuși, turmele de bizoni.


Codalbii sunt des întâlniți în zona de excluziune.


Vulpile și vidrele au revenit și ele.



Sursa: Incredibilia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu