29 octombrie 2014

Predictii pentru urmatorii 40 de ani


Cam tot ce a prezis Alvin Toffler pana acum s-a adeverit. Daca acum prevede pentru urmatorii 40 de ani, inseamna ca nici vorba de apocalipsa, de sfarsitul lumii, care a fost prezis aiurea de multe ori si care nu s-a adeverit. Alvin Toffler şi-a anunţat predicţiile:

- Un număr tot mai mare de oameni îşi vor cultiva propriile legume şi îşi vor produce singuri alimentele, pentru a depinde tot mai puţin de marii producători şi distribuitori din industria alimentară.

- Creşterea nivelului apelor mărilor şi oceanelor va provoca o deplasare masivă a populaţiei din zonele de coastă.

 

- Creştinismul se va extinde în ţările din emisfera sudică, iar musulmanii vor emigra în număr mare către ţările din Occident.

- Africa de Sud va beneficia de o creştere economică susţinută, în timp ce Orientul Apropiat va deveni “un amestec de religii, mişcări religioase şi etnii”.

- Fenomenul de îmbătrânire a populaţiei va conduce la creşterea de patru ori pe plan mondial a cheltuielilor totale cu pensiile şi cu îngrijirile acordate persoanelor în vârstă, iar sistemul [...] asigurărilor de sănătate va înceta să existe în forma sa actuală.

- Femeile vor ocupa tot mai multe posturi importante, procentul femeilor aflate în posturi de conducere urmând să atingă un nivel de neimaginat în urmă cu câţiva ani.

- Internetul de mare viteză va deveni o veritabilă normă în domeniu, iar videoconferinţele, devenite deja o practică curentă în zilele noastre, le vor permite angajaţilor din viitor să nu mai meargă la birou şi să lucreze din orice colţ din lume.

- Stiinţa şi tehnologia se vor dezvolta într-un ritm atât de rapid, încât cei mai mulţi oameni nu vor putea să “digere” acest aflux de informaţii şi vor fi tentaţi să se “deconecteze” de la acest ritm de viaţă mult prea trepidant.

- China îşi va consolida statutul de putere economică majoră, se va alia cu Brazilia şi cu India pentru a influenţa ratele de schimb ale monedelor, dar şi cu Venezuela şi cu câteva state africane pentru a-şi asigura necesarul energetic.

- Statele Unite ale Americii vor depinde de China pentru a se aproviziona cu şapte metale rare, indispensabile pentru fabricarea unor bunuri de larg consum, dar şi a unor dispozitive şi produse specifice, precum radarele, armamentul, instalaţiile eoliene şi automobilele hibride.

- Sursa de energie a viitorului va fi formată din:
       - captarea şi înmagazinarea energiei solare;
       - utilizarea fisiunii nucleare;
       - utilizarea energiei libere;
       - utilizarea energiei vidului;
       - utilizarea energiei magneto-gravitaţionale.

Sursa: AnatolBasarab.ro
Foto: RedOrbit.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu