16 iunie 2014

Posibila harta a Europei anului 2035 - Romania pierde teritorii

Publicatia ruseasca Express Gazeta a publicat un articol in data de 9 iulie 2012 in care indica o posibila harta politica a Europei pentru anul 2035. Astfel, in viziunea autorilor articolului citat, Europa va arata astfel:

1. Europa de Vest:

In insulele Britanice, Scotia isi va declara independenta, fapt ce va da tonul pentru reunificarea Irlandei. Irlanda de Nord se va integra în Republica Irlanda, astfel ca denumirea de Regatul Unit va deveni improprie din moment ce din el vor mai ramane doar Anglia si Tara Galilor, impreuna formand doar Britania.

Tara Bascilor si Catalania isi vor declara independenta de Spania, luand si ceva teritorii apartinand Frantei, iar Spania se va transforma într-o confederatie.


Colapsul multiculturalismului va incepe in Franta. Incapabila sa asimileze diferite etnii de culoare din fostele sale colonii, Franta va fi nevoita sa le deporteze. O mare densitate de grupari islamice vor da nastere la formarea unui stat arab islamic in sudul Frantei, denumit de expertii rusi “Piemontul Arab”, posibil cu capitala la Marsilia. In aceasta conjunctura, este probabil ca si Corsica sa isi obtina independenta. Lorena ca federatie, dar si Alsacia, se vor uni cu Germania.

 

Belgia se va scinda pe criterii etnice între Flandra, ce se va uni cu Olanda, si Valonia, care va încapea în mâinile Frantei.

2. Europa Centrala

Italia se va scinda din cauza clivajului economic nord / sud. Noul stat din nordul Italiei se va întinde pâna la granita dintre provinciile Toscana si Lazio, în timp ce Roma va fi capitala statului sudic, un stat prea slab economic pentru a împeidica secesiunea Sardiniei si a Siciliei.

Bosnia si Hertegovina – un produs al diplomatiei SUA, dupa cum scrie Express Gazeta, va fi împartita între Croatia si Serbia.

Va avea loc crearea Albaniei Mari, prin unirea Albaniei cu Kosovo si cu portiuni din Serbia si vestul Macedoniei.


Ungaria isi va extinde frontierele sale. Cu un mediu politic favorabil, ea va reusi sa îsi recupereze o parte din teritoriile pierdute în 1918, în special în dauna României, prin anexarea unei parti din Transilvania si teritoriul românesc din Voivodina Serbiei - Banatul de Nord.

Ca un compromis  pentru pierderea Transilvaniei, Romania poate obtine Bucovina, Regiunea Cernauti si Republica Moldova, dar fara Transnistria care trece la Rusia.

O soarta trista asteapta Polonia. Dupa noi tratative intre Moscova si Berlin, Polonia va trebui sa renunte la Silezia, Pomerania si Prusia de Est. Totodata, regiunea estica Helm se va uni cu Ucraina Vestica formand Galitia cu capitala la Lvov.

Rusia nu va mai fi capabila sa mentina enclava Kaliningrad, retrocedand-o Germaniei.

Astfel, Germania redobandeste Lorena si Alsacia in defavoarea Frantei; Silezia, Pomerania si Prusia de Est din teritoriul Poloniei Poloniei si Kaliningrad cedata de Rusia.

3. Europa de Est

Ca rezultat al slăbirii unității europene de pe teritoriul statelor baltice cu dominantă populației ruse, zonele estice Narva din Estonia, Dvinsk din Letonia si Donbas din Ucraina se vor alatura Rusiei. Totodata, Rusia va fi absorbit si teritoriile detinute de fostul imperiu tarist, asa-zisa Novorossia (Rusia Noua), extinzându-se în sudul actual al Ucrainei (inclusiv Crimea) pentru a ajunge pâna în Transnistria si eliminând total accesul Ucrainei la mare.

Cât priveste Ucraina, o mica parte din Ucraina de vest îsi va declara independenta, dar din noul stat se va desprinde Ucraina carpatica - Transcarpatia.

Belarus va dispare ca stat si va deveni o provincie a Rusiei.


Schimbări uriașe vor fi in Caucaz. Rusia este puțin probabil să fie în măsură să mențină republicile din Caucazul de Nord. În special, acest lucru se aplică la Daghestan, Cecenia și Ingușetia.

Abhazia, având în vedere populația sa redusa, poate intra în administrarea regiunii Krasnodar. Ca un compromis, Georgiei, cu condiția instituirii unui regim marionetă acolo, ii va fi rambursata Osetia de Sud.

Soluția conflictului din Karabah este posibilă numai atunci când se va stabili frontiera comună între Rusia și Armenia. Acesta va trebui să creeze un "coridor de transport", care împarte Georgia între vest - Gruzia Vestica și est - Kahetia.

Adaptare dupa surse:

http://www.eg.ru/daily/politics/32691/
http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?215143-Russian-experts-compile-map-of-Europe-for-year-2035!
https://ro.stiri.yahoo.com/harta-europei-%C3%AEn-2035-reflectarea-viselor-%C5%9Fi-frustr%C4%83rilor-063157882.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu